fredag 10 maj 2013

X-Men The Animated Series Säsong 1

Såg just just klart första säsongen av X-Men The Animated Series från 1992. Den börjar inte som vanliga serier där man etablerar karaktärerna utan den kastar in en i actionen direkt. Man förväntas att ha lite baskunskap om världen när man ger sig in i det och med tanke på när den är gjord så förstår jag valet, fanns väl ingen unge som inte visste vad X-Men var.
Första säsongen är väldigt väldigt mycket 90-tal, allt från dialogerna till animationstekniken är så 90 att jag blir varm i kroppen. Designen på kostymerna är tagna från serien under 90 talet som fick en ganska kraftig re-vamp runt 1991. Coolast är så klart Rouge i sin gul-gröna spandex och läderjacka tätt följt av Storm och Gambit. Fulast är såklart Jean Grey, hon ser inte ut som nånting, dom har desperat försökt göra henne "unik" men istället ser hon ut som ett fån.

Storyn går från Night of the Sentinels till Age of Apocalypse till Days of Future Past under 13 avsnitt. Dom tar källmaterialet och hanterar det helt ok. Dom tar lite genvägar och den korta tidsramen per avsnitt gör att vissa saker inte förklaras mer än nån enstaka mening. En sak som är intressant är att alla mutanter har en dräkt, oavsett om dom vill vara mutant eller inte. Som om man har en mutantkraft så måste man skaffa sig en spandexdräkt. Exemplet jag tänker på är Angel, han vill absolut inte vara mutant, men han har ändå en spandexdräkt med egen logga och allt. Det är dock fullkomligt godkänd story, med många klassiska archs som behandlas. Säsong 2 kommer börjas ses inom kort och där verkar det handla om Mister Sinister.

Den får 3.5 svåruppnådda-kvinnoideal av 5 möjliga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar