måndag 6 maj 2013

Star Wars + EA = Sant?

Som titeln säger, så är det de senaste nyheterna. EA har skrivit på ett kontrakt med Disney, som ger dem ensamrätterna på Star Wars-franchiset över alla plattformar, ett okänt antal år framåt och "flertalet populära genrer". Med andra ord, EA verkar ha total ensamrätt på alla Star Wars-spel värda att nämna ett okänt antal år framåt.

Frågan jag då ställer mig är; Är det här bra eller dåligt? Svaret är nog inte så enkelt egentligen, men för att spekulera lite...

EA har en hel del kompetenta studior under sig, inte minst DICE, BioWare, Mythic, Maxis och Visceral Games. Skall man döma av dessas tidigare prestationer, så finns ju alla möjligheter i världen att vi kan få se riktigt, riktigt bra Star Wars spel, med allt från ett Battlefront i Frostbitemotor till survival horror-versioner a'la Dead Space. Samtidigt så är det EA, och deras fokus på att nischa sig mot coinshops och Pay2Win tenderar tyvärr att förstöra många av deras spel, såväl som deras fruktansvärt okompetenta beslut angående saker som DRM och releaserushande. Titta bara på exempelvis WH: Age of Reckoning, The Old Republic och SimCity 2013. Alla lider av flertalet brister, varav många kunnat undvikas om man bara spenderat mer tid med att faktiskt göra klart spelen och testa dem ordentligt. Men, i sann EA-anda så måste spelen ut så fort som möjligt så att de kan börja tjäna pengar.

Så, det är alltså lite tveeggat i mitt tycke; Å ena sidan så har de fruktansvärt välrenomerade studios; Å andra sidan har de enorma misstag de senaste åren bakom sig.

Vad tycker ni? Är det bra eller dåligt?

1 kommentar:

  1. För att inte tala om att vi måste dras med Origin för att spela Star Wars spel :)

    SvaraRadera