tisdag 6 augusti 2013

Edge of the Empire RPG

Jag och några kompisar ska börja spela Edge of the Empire, och igår så körde jag och några av dom en test-session via skype för att känna lite på reglerna, dom speciella tärningarna osv. Dom gjorde varsin karaktär, jag tog ett uppdrag från nätet som innehöll lite utforskning, lite strid och väldigt många olika test att rulla tärningar på, mest för att som sagt få en känsla för spelet. 

Uppdraget jag tog var The long arm of the hutt, ett officiellt uppdrag från FFG, men det är del 2 av ett äventyr, vilket jag missade så jag fick anpassa det lite on the fly för att det skulle bli begripligt för spelarna. Resultatet blev väldigt roligt så jag tänkte skriva en liten snabb sammanfattning över äventyret och vad som gjordes.

Spelarna var Enöga, en Bounty Hunter Gand utan lungor och bara ett öga. Ragnar, en mänsklig mekaniker och tekniker samt den "något" störda droiden R4-P3U, en smugglare som blev tillverkad för hela 9 månader sedan.
Tillsammans så fann dom sig som så många andra rollspelsessioner i en bar. Närmare sagt en kantina i staden Anchorhead på Tatooine. Där satt spelarna och drack sig fulla på allehanda drycker och frityrolja när Enöga fick en holodisk nedstoppad i fickan. På den så bad en person dom om hjälp, då ryktet om deras kompetens nått hans öra. Hologrammet ber dom åka till Ryloth och dom kommer få mer information där.
Spelarna valde efter några om och men att gå tillbaka till sitt skepp för att sova. Deras skepp är en YT-2400 Freighter vid namn Blakkstar. Enöga däckar i cockpiten och slår på blinkersen, Ragnar och R4 somnar/stänger av sig själv i respektive rum.
Dagen därpå så vaknar dom upp med grov bakfylla. Enöga och Ragnar stannar kvar på skeppet medans R4 går till närmaste vapenhandlare, han letar runt i gränder och hittar tillslut en kille och köper en hold-out blaster. När han återvänder till skeppet så får han en känsla av att något är fel på skeppet men skakar snabbt av sig den underliga känslan.
Dom tre bakfulla kompanjonerna flyger iväg med skeppet men hinner knappt ut i omloppsbana runt Tatooine så börjar ett larm tjuta i cockpiten och det blinkar varningar på skeppsdatorn. Det höga ljudet väcker dom halvt sovandes resekamraterna och Enöga märker att det här inte alls är deras skepp utan en annan YT-2400 freighter, närmare sagt the Kray Dragon vilket han ser på datorn.
När dom börjar känna efter med resten av sina sinnen så märker dom även att det stinker som döden själv inne i skeppet, något dom inte märkt tidigare på grund av alla spritångor. Ragnar kollar över datorn och där tjuter larmet "Low Fuel" och lite andra larm, bla en symbol som ser ut som en tand, en symbol som ser ut som en bur och en pop-up som står skrivet i ett främmande språk...

Fortsättning följer på torsdag.

//D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar